Clubkampioenschappen Hippisch Hattem – 6 april 2019

De Clubkampioenschappen vinden dit jaar plaats op zaterdag 6 april 2019. We hopen er weer een gezellige clubdag van te maken. Onze ruiters strijden dit jaar niet alleen voor de eer een heel jaar clubkampioen te zijn. De trotse kampioenen  zullen zich daarna ook mogen kleden in een mooie trui , wellicht zelfs jas als clubkampioen van Hippisch Hattem! Zoals altijd beginnen we in de ochtend met de dressuurproeven en zetten we ’s middags het springparcours neer.

Clubkampioenschappen KNHS:
Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het KNHS-traject.

dressuur
De dressuur wordt verreden in de buitenbak voor de klassen BB t/m Z. Naast het (st)rijden voor de clubkampioenschappen is het mogelijk om de dressuur voor promotiepunten te rijden. Helaas is het voor de klasse Z niet mogelijk om voor promotiepunten te rijden. De rijbaan is niet groot genoeg en we hebben van de KNHS hiervoor geen dispensatie kunnen krijgen. In navolging van het springen is het dit jaar ook mogelijk een BB dressuurproef te rijden. Ondanks dat deze klasse niet voor het clubkampioenschap in aanmerking komt, geeft dit wel de mogelijkheid aan een combinatie die nog niet in de klasse B kan starten, om mee te doen aan deze mooie clubdag.

In verband met de tijdsdruk kan er maar 1 proef gestart worden en het is daarbij niet de bedoeling om deze start als oefendressuur te gebruiken.

springen
Verder hebben we er dit jaar weer voor gekozen om het springen niet voor promotiepunten te doen. Dit, zoals vorig jaar al bericht, vanwege de hoge kosten van de meerdere jury’s die dan nodig zijn.
Wil je met meerdere paarden/pony’s willen meedoen aan het springen, dan is dit alleen mogelijk wanneer er voldoende tijd beschikbaar is. Bij het opmaken van de startlijsten zal dit duidelijk worden.

Clubkampioenschappen FNRS:
Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het FNRS-traject.

Voor jullie zullen de FNRS-dressuurproeven versie A verreden worden. In het springparcours wordt naast de gebruikelijke beoordeling ook de tijd bijgehouden voor bepaling van het klassement. Degene die foutloos is en de snelste tijd rijdt, is springkampioen. Voor de beste ruiters in zowel de dressuur als het springen zullen er prijzen beschikbaar zijn. De beste ruiter in beide disciplines wordt clubkampioen bij de FNRS-ruiters.

Alle klassementen van de FNRS worden opgemaakt op basis van 1 prijzenschaal, pony’s en (enkele) paarden gezamenlijk. Bij de prijsuitreiking zullen ook FNRS-diploma’s uitgereikt worden aan de ruiters die de afgelopen periode geslaagd zijn voor het theorie-examen en voldoende promotiepunten behaald hebben in hun categorie (alleen bij de even proeven).

Algemeen:
Omdat deze dag vooral om het clubkampioenschap draait, zal er geen prijzengeld worden uitgekeerd. Wel zullen er andere prijzen beschikbaar worden gesteld.

Wil je graag met een ander paard of pony een oefenrondje springen? of een andere hoogte springen, dan kan dat NA het springen voor de clubkampioenschappen. Geef in dat geval de hoogte door waarover je wilt springen (springhoogte pony’s vanaf 30 cm, paarden vanaf 60 cm). Dit ‘oefenspringen’ wordt wel door de jury beoordeeld. Aanmelden ook graag via onderstaand mailadres! Ondertussen wordt de uitslag berekend en vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats voor zowel de KNHS wedstrijd als de clubkampioenschappen.

Na afloop zal het springparcours blijven staan voor gebruik tijdens de lessen.

Losrijden:
Vindt plaats in de binnenbak. 

Inschrijven:
Inschrijven KNHS via de mail: clubkampioenschap@hippisch-hattem.nl. Vermeld in de mail je combinatienummer, je naam, naam van paard of pony, klasse waarin je wilt rijden en eventueel voor het oefenspringen: de hoogte waarover je wilt springen.

Inschrijven FNRS via Thea van der Zwaag/ Sonja Steinz.

Inschrijven is mogelijk t/m 23 maart. Inschrijfgeld te betalen op de wedstrijd is voor iedere ruiter € 8,- per proef/ parcours. Oefenspringen 4 euro per parcours.

Veel groeten en tot 6 april,

Namens de activiteitencommissie

Melanie, José, Saskia en Mijke