Eerst indoor Bixiewedstrijd bij Hippisch Hattem geslaagd!

Post to Twitter

Zaterdag 10 november hebben 41 jonge ruiters en amazones uit de wijde regio, hun beste beentje voorgezet met hun pony’s. Hippisch Hattem organiseerde deze dag namelijk een indoor bixiewedstrijd voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

De kinderen kregen na hun gereden dressuurproef en springparcours positieve feedback van de jury zodat ze aan deze dag een leuke herinnering overhouden en voldoende informatie hebben om hun eigen niveau weer te verhogen. Voor de echte durfals was er een parcours uitgezet met crosshindernissen met daarbij hulp van Elke van Renssen, zelf eventing-amazone bij Hippisch Hattem.
Na afloop kreeg iedere deelnemer een goed gevulde goodybag, een mooie beker, een prachtige rozet en nog veel meer. Dit alles mogelijk gemaakt door onze sponsoren uit de regio.

Bixie is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). En er is een begeleidingsproef voor de allerkleinste ruiters, die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Bixie is de manier om kinderen op een laagdrempelige, veilige en leuke manier te motiveren om aan de ponysport deel te nemen.