Hippisch Hattem Clubdag – 11 april 2020

Post to Twitter

Op 11 april 2020 hebben we onze eerste Hippisch Hattem Clubdag. We proberen deze dag vooral de gezelligheid met elkaar op te zoeken, maar gaan aan de andere kant ook op sportieve wijze met elkaar de strijd aan. Vroeg in de ochtend zullen de clubkampioenschappen FNRS en KNHS starten met de dressuurproeven. In de middag zal het springgedeelte van de kampioenschappen plaatsvinden. Na de prijsuitreiking hopen we met een heel grote groep leden en vrijwilligers van onze club samen te eten.

Net als vorig jaar zullen onze trotse kampioenen weer beloond worden met een kampioenschapsjas of -trui en zullen ook de nummers 2 en 3 met een prijs naar huis gaan.

Daarbij zal er een prijs uitgereikt worden aan het beste FNRS/KNHS team. Alle deelnemers die aan beide disciplines deelnemen, worden blind aan elkaar gekoppeld. Ga dus op 11 april op zoek naar je teamgenoten en moedig elkaar aan om voor die mooie prijs in aanmerking te komen.

Lees hieronder verder voor informatie over inschrijving.

Clubkampioenschappen KNHS:

Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het KNHS-traject. Er wordt niet voor promotiepunten gereden. Er kan maar met 1 paard worden gestart. Omdat het een clubkampioenschap is, waarbij we al onze leden een mogelijkheid willen geven om voor het kampioenschap in aanmerking te komen, hebben we ervoor gekozen om voor het eerst ook de BB te laten meedingen voor het kampioenschap. Let goed op het reglement: je komt alleen in aanmerking voor het kampioenschap als de combinatie uitkomt in de eigen, hoogst – flexibel – gereden klasse.

dressuur

De dressuur wordt verreden in de ochtend in de buitenbak voor de klassen BB t/m Z.

springen

Voor het springen vindt plaats in de middag en je kunt deelnemen in de klassen BB t/m Z.

Clubkampioenschappen FNRS:

Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het FNRS-traject.

Voor jullie zullen de FNRS-dressuurproeven versie A verreden worden. In het springparcours wordt naast de gebruikelijke beoordeling ook de tijd bijgehouden voor bepaling van het klassement. Degene die foutloos is en de snelste tijd rijdt, is springkampioen. De beste ruiter in beide disciplines wordt clubkampioen bij de FNRS-ruiters.

Alle klassementen van de FNRS worden opgemaakt op basis van 1 prijzenschaal, pony’s en (enkele) paarden gezamenlijk. Bij de prijsuitreiking zullen ook FNRS-diploma’s uitgereikt worden aan de ruiters die de afgelopen periode geslaagd zijn voor het theorie-examen en voldoende promotiepunten behaald hebben in hun categorie (alleen bij de even proeven).

Algemeen:

Omdat deze dag vooral om het clubkampioenschap draait, houden we het inschrijfgeld laag en zal er geen prijzengeld worden uitgekeerd. Wel zullen er andere prijzen beschikbaar worden gesteld.

Vanaf 15.00 uur op vrijdagmiddag 10 april kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de buitenbak. Na afloop zal het springparcours blijven staan voor gebruik tijdens de lessen t/m woensdag.

Losrijden:

Vindt plaats in de binnenbak.

Inschrijven:

Inschrijven KNHS via de mail: wedstrijden@hippisch-hattem.nl. Vermeld in de mail je combinatienummer, je naam, naam van paard of pony en de klasse waarin je wilt rijden.

Inschrijven FNRS via Sonja Steinz.

Inschrijven is mogelijk t/m 28 maart. Inschrijfgeld te betalen op de wedstrijd is voor iedere ruiter € 5,- per proef/ parcours. Geef direct ook door of je wil blijven mee-eten. Kosten voor het eten zal zijn € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar, voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen zal het eten € 8,- bedragen.

Voor het overige verwijzen we naar het reglement clubkampioenschap Hippisch Hattem (KNHS/FNRS) op onze website.

Veel groeten en tot 11 april,

Namens de activiteitencommissie

Melanie, José en Mijke