Hippisch Hattem Clubdag – 18 september 2021

Op 18 september a.s. organiseren wij de Hippisch Hattem Clubdag. We zullen op deze dag op sportieve wijze met elkaar de strijd aan gaan. Vroeg in de ochtend zullen de clubkampioenschappen FNRS en KNHS starten met de dressuurproeven. In de middag zal het springgedeelte van de kampioenschappen plaatsvinden. Daarna zal de prijsuitreiking plaatsvinden. En hopelijk sluiten we af met een gezellig BBQ.

 

Net als vorig jaar zullen onze trotse kampioenen weer beloond worden met een kampioenschapsjas of -trui en zullen ook de nummers 2 en 3 met een prijs naar huis gaan.

 

Clubkampioenschappen KNHS:

Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het KNHS-traject. Er wordt niet voor promotiepunten gereden en er kan maar met 1 paard/pony worden gestart. Let goed op het reglement: je komt alleen in aanmerking voor het kampioenschap als de combinatie uitkomt in de eigen, hoogst – flexibel – gereden klasse.

 

dressuur

De dressuur wordt verreden in de ochtend in de buitenbak voor de klassen BB t/m Z.

 

springen

Het springen vindt plaats in de middag en je kunt deelnemen in de klassen BB t/m Z.

 

Clubkampioenschappen FNRS:

Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het FNRS-traject.

Voor jullie zullen de FNRS-dressuurproeven versie A verreden worden. In het springparcours wordt naast de gebruikelijke beoordeling ook de tijd bijgehouden voor bepaling van het klassement. Degene die foutloos is en de snelste tijd rijdt, is springkampioen. De beste ruiter in beide disciplines wordt clubkampioen bij de FNRS-ruiters.

 

Alle klassementen van de FNRS worden opgemaakt op basis van 1 prijzenschaal, pony’s en (enkele) paarden gezamenlijk.

 

Algemeen:

Omdat deze dag vooral om het clubkampioenschap draait, houden we het inschrijfgeld laag en zal er geen prijzengeld worden uitgekeerd. Wel zullen er andere leuke prijzen beschikbaar worden gesteld.

 

Vanaf 15.00 uur op vrijdagmiddag 17 september kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de buitenbak. Na afloop zal het springparcours blijven staan voor gebruik tijdens de lessen t/m woensdag.

 

Losrijden:

Vindt plaats in de binnenbak.

 

Inschrijven:

Inschrijven KNHS via de mail: wedstrijden@hippisch-hattem.nl. Vermeld in de mail je combinatienummer, je naam, naam van paard of pony en de klasse waarin je wilt rijden.

 

Inschrijven FNRS via Sonja Steinz.

 

Inschrijven is mogelijk t/m 11 september a.s. Inschrijfgeld te betalen op de wedstrijd is voor iedere ruiter € 5,- per proef/ parcours.

 

Voor het overige verwijzen we naar het reglement clubkampioenschap Hippisch Hattem (KNHS/FNRS) op onze website.

BBQ

We vinden het gezellig om de dag samen af te sluiten met een BBQ. Opgeven kan ook t/m 11 september a.s. De BBQ is ook toegankelijk voor aanhang. We vragen wel een eigen bijdrage van € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar, voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen € 7,50.

 

Coronaprotocol

We zullen ons deze dag houden aan alle op dat moment geldende maatregelen met betrekking tot corona.

 

 

Veel groeten en tot 18 september,

Namens de activiteitencommissie

 

Cil, Ewald, Elke en Mijke