Hippisch Hattem Clubdag – 29 augustus 2020

Op 11 april 2020 zouden wij onze eerste Hippisch Hattem Clubdag houden. Helaas is dat vanwege de alom bekende redenen niet doorgegaan. Wel kunnen we aankondigen dat we nu een clubkampioenschap gaan organiseren op 29 augustus a.s. We zullen op deze dag op sportieve wijze met elkaar de strijd aan gaan. Vroeg in de ochtend zullen de clubkampioenschappen FNRS en KNHS starten met de dressuurproeven. In de middag zal het springgedeelte van de kampioenschappen plaatsvinden. Daarna zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Net als vorig jaar zullen onze trotse kampioenen weer beloond worden met een kampioenschapsjas of -trui en zullen ook de nummers 2 en 3 met een prijs naar huis gaan.

 

Clubkampioenschappen KNHS:

Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het KNHS-traject. Er wordt niet voor promotiepunten gereden. Er kan maar met 1 paard worden gestart. Omdat het een clubkampioenschap is, waarbij we al onze leden een mogelijkheid willen geven om voor het kampioenschap in aanmerking te komen, hebben we ervoor gekozen om voor het eerst ook de BB te laten meedingen voor het kampioenschap. Let goed op het reglement: je komt alleen in aanmerking voor het kampioenschap als de combinatie uitkomt in de eigen, hoogst – flexibel – gereden klasse.

 

dressuur

De dressuur wordt verreden in de ochtend in de buitenbak voor de klassen BB t/m Z.

 

springen

Voor het springen vindt plaats in de middag en je kunt deelnemen in de klassen BB t/m Z.

 

Clubkampioenschappen FNRS:

Bedoeld voor onze leden die binnen de vereniging hebben gekozen voor het FNRS-traject.

Voor jullie zullen de FNRS-dressuurproeven versie A verreden worden. In het springparcours wordt naast de gebruikelijke beoordeling ook de tijd bijgehouden voor bepaling van het klassement. Degene die foutloos is en de snelste tijd rijdt, is springkampioen. De beste ruiter in beide disciplines wordt clubkampioen bij de FNRS-ruiters.

Alle klassementen van de FNRS worden opgemaakt op basis van 1 prijzenschaal, pony’s en (enkele) paarden gezamenlijk. Bij de prijsuitreiking zullen ook FNRS-diploma’s uitgereikt worden aan de ruiters die de afgelopen periode geslaagd zijn voor het theorie-examen en voldoende promotiepunten behaald hebben in hun categorie (alleen bij de even proeven).

 Algemeen:

Omdat deze dag vooral om het clubkampioenschap draait, houden we het inschrijfgeld laag en zal er geen prijzengeld worden uitgekeerd. Wel zullen er andere leuke prijzen beschikbaar worden gesteld.

 

Vanaf 15.00 uur op vrijdagmiddag 28 augustus kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de buitenbak. Na afloop zal het springparcours blijven staan voor gebruik tijdens de lessen t/m woensdag.

 Losrijden:

Vindt plaats in de binnenbak.

 Inschrijven:

Inschrijven KNHS via de mail: wedstrijden@hippisch-hattem.nl. Vermeld in de mail je combinatienummer, je naam, naam van paard of pony en de klasse waarin je wilt rijden.

Inschrijven FNRS via Sonja Steinz.

Inschrijven is mogelijk t/m 17 augustus a.s. Inschrijfgeld te betalen op de wedstrijd is voor iedere ruiter € 5,- per proef/ parcours.

 

Voor het overige verwijzen we naar het reglement clubkampioenschap Hippisch Hattem (KNHS/FNRS) op onze website.

Coronaprotocol

Hoe tegen die tijd de coronamaatregelen er precies uitzien, kunnen wij nu niet voorspellen. Hou in ieder geval rekening met het volgende.

  • Anderhalve meter afstand houden
  • Max 1 begeleider tijdens de wedstrijd
  • Max 1 gast per ruiter tijdens de prijsuitreiking
  • Prijsuitreiking zal buiten zijn.

 

Veel groeten en tot 29 augustus,

Namens de activiteitencommissie

Melanie, José en Mijke