Instructie

Post to Twitter

Contactgegevens instructeurs: 

Johan Jonker 038-4443788

Lajla Bosch 0578-614241 / 06-54243517

Misha Postma 06-11154948

 

JAN EN LAJLA BOSCH

Mijn naam is Jan Bosch en zoals jullie weten de man van jullie eigenlijk vaste coach Lajla.
Al geruime tijd verzorg ik samen met Lajla de dressuurlessen, ik hoop naar jullie tevredenheid. Ik heb vroeger gesprongen tot Z niveau en dressuur tot M. Ook begeleide ik springpaarden op internationale concoursen.
Nu trainen we jonge paarden met als doel, als ze talentvol zijn, ze later te verkopen. Ik rij vaak eerst de jonge paarden, Lajla neemt ze dan over. We doen het nog steeds met veel plezier, maar het is tegenwoordig niet meer zo simpel iets te verkopen. De meeste klanten willen zo kunnen wegrijden en vergeten dat alles toch tijd kost.

Ik vind het leuk om in Hattem les te geven, jullie hebben toch maar een zeer bloeiende vereniging. Mijn doel in het lesgeven is om jullie iets mee te geven waar je mee door kunt. Het belangrijkste is dat het paard voorwaarts is en gaat luisteren naar je hulpen. Het moet los door zijn lijf gaan en de beweging zal dan ook beter worden .
Probeer zelf ook te optimaliseren door eens te kijken naar filmpjes die gaan over houding zit etc. Ze zijn er genoeg te vinden!

Ik schrik er soms van dat op een dressuurwedstrijd blijkbaar niemand meer kan opstijgen zonder krukje, tuurlijk goed om te gebruiken, maar het moet toch ook kunnen zonder. Waar denk ik voor ons als instructeurs nog veel werk ligt, is om ruiter en paard voor te bereiden op de wedstrijden; problemen kunnen oplossen als je paard fris is of kijkerig. Springruiters/amazones zie je op de wedstrijden niet moeilijk doen met groene paarden die bokken of steigeren. Er wordt naar voren gereden en de problemen verdwijnen.

Als je vragen hebt kom er dan mee in de les, dan kunnen we die samen proberen op te lossen!
Je kunt ons ook mailen, ons adres: info@stalderietberg.nl

Veel rijplezier. Groeten Jan Bosch.

JOHAN JONKER

Info volgt.

MISHA POSTMA

Toen onze voorzitter mij vroeg of ik op woensdag les zou willen geven, omdat Renée had aangegeven te willen stoppen, moest ik toch even nadenken. Niet omdat ik het niet wilde, maar doordat ik lesgaf op de manege in IJsselmuiden. In overleg met de Deltaruiters hebben we een goede vervanger kunnen vinden en zo kon ik met een gerust hart les gaan geven bij de Driehoekruiters.

De meeste van jullie kennen mij al een beetje, doordat ik Renée de laatste paar jaar vervangen heb bij ziekte en vakantie en natuurlijk door de dinsdaglessen van Benthe Vermeulen. Maar wie ben ik nou eigenlijk en wat doe ik? Oorspronkelijk kom ik uit de regio Utrecht. Op mijn 21e kocht ik mijn lieve E-pony Orchy. Madame de Barones, want zo gedroeg ze zich, bleek heel goed te zijn in endurance. Vandaag de dag wordt ze gereden door Berber, ons ‘oude’ lid van de Driehoekruiters.

Uiteindelijk ben ik via Lochem, Groenlo en Barchem terecht gekomen in Hattem en is de paardenstapel behoorlijk uitgebreid. Op dit moment rij ik 2 jonge paarden in de dressuur-, spring- en samengestelde wedstrijdsport. Omdat je je altijd moet blijven ontwikkelen, volg ik dressuurles bij Magda Hutten, springles bij Martin van Bijsteren en crossles van Roxana Graman. Crossen is echt het allerleukste om te doen!!! Rick is mijn trouwe, onbetaalbare steun en toeverlaat op alle wedstrijden.

Foto Misha Postma